Een WerkErvaringPlek (WEP) is een vervolgtraject waarin deelnemers de kans krijgen om relevante vakvaardigheden op te doen. Een concreet voorbeeld hiervan is onze eigen coffeecorner HAL5 die zich, zoals de naam al aangeeft, bevindt in de hal van ons bedrijfsverzamelgebouw aan de Regulusweg 5 in Den Haag. HAL5 is een horeca-WEP, maar er zijn natuurlijk ook WEP’s in andere sectoren. 

Jouw Weg naar Persoonlijke Groei

en Duurzaam Succes

Voor wie

Deelnemers die bovenmatige interesse hebben in de horeca en graag met mensen willen omgaan, krijgen hier de mogelijkheid om in de praktijk te ervaren of dit type werk echt is wat bij ze past. Niet alleen die ervaring is belangrijk, maar ook de vaardigheden die deelnemer gaandeweg ontwikkelt. In bovengenoemd voorbeeld (HAL5) gaat het om écht goede koffie zetten, een lekkere cake of broodje bereiden, klantvriendelijkheid, afrekenen, verkooptechnieken en het verzorgen van de uitstraling van de coffeecorner zodat bezoekers zich welkom en gezien voelen. 

Hoe gaat het in zijn werk

Tijdens het WerkFit-traject wordt steeds meer duidelijk wat deelnemers in hun mars hebben, waar hun interesse ligt, wat ze willen leren en welke (werk)ervaring zij al hebben. Soms is die ervaring opgedaan in het privéleven en daardoor aanvankelijk slechts deels bruikbaar in een werksetting. Om de deelnemers een betere basis en meer tools in handen te geven, is een WerkErvaringsPlek (WEP) uitermate geschikt. De deelnemers krijgen een vaste begeleider die toeziet op hun ontwikkeling op de werkvloer en bijstuurt waar dit nodig is.

Wat levert het een WerkErvaringsPlek (WEP) op

Als deelnemers de kans krijgen om op een WerkErvaringsPlek aan de slag te gaan, kunnen zij verder werken aan vaardigheden die specifiek nodig zijn voor het type werk waarop zij hun oog hebben laten vallen. Talenten kunnen worden ingezet en competenties worden verder ontwikkeld met nuttige praktijkervaring. De deelnemers ontwikkelen zich zo naar volwaardige medewerkers. Sommige WEP’s leveren aan het einde een baan op.