Begeleiding

Inwerkperiode

Verloopt de sollicitatie succesvol, dan gaat de nieuwe werknemer aan de slag. De werknemer gaat nu ervaren wat de werkzaamheden daadwerkelijk inhouden. Dit is goed voor het opdoen en uitbreiden van werkervaring. Bovendien leert de werknemer het bedrijf en de collega’s beter kennen. Uit deze periode gaat blijken of de werknemer op zijn of haar plek zit en de werkzaamheden aankan.

Tijdens de inwerkperiode begeleidt AlleHandenWerk de nieuwe werknemer: deze wordt op regelmatige basis gevolgd en naar behoefte gecoacht. Bovendien fungeert AlleHandenWerk als klankbord voor zowel werkgever als werknemer. Zo wordt nauwgezet in de gaten gehouden hoe de werknemer zich ontwikkelt en of de vaardigheden toenemen.

Verdere ontwikkeling

Bij gebleken succes bestaat de mogelijkheid dat werkgever en werknemer in onderling overleg het arbeidscontract verlengen. Wellicht zijn er doorgroeimogelijkheden op deze of een andere werkplek. De realiteit leert dat zowel verlenging als doorgroeien niet altijd aan de orde zijn. Aan AlleHandenWerk dus de taak om in de inwerkperiode het werkproces gericht te volgen om snel en duidelijk in beeld te hebben waar het mogelijk spaak kan lopen. Dit biedt gelegenheid tijdig bij te sturen.

Loopt de werkrelatie op niets uit, dan spant AlleHandenWerk zich in om de werkgever een zo goed mogelijk alternatief te bieden en de werknemer elders aan het werk te krijgen.

Besluiten werkgever en werknemer na de inwerkperiode wel met elkaar verder te willen gaan, dan stopt AlleHandenWerk de begeleiding. De inwerkperiode is dan met succes afgerond.